/SW Vastgoedverbetering

Over ons

SW Vastgoedverbetering gaat voor positieve impact. Samen met onze opdrachtgevers zorgen wij ervoor dat mensen prettiger en duurzamer wonen, werken en verblijven. Dit doen wij voor onder andere woningcorporaties, vastgoedbeheerders, zorg- en onderwijsinstellingen. Wij zetten ons al meer dan 65 jaar in voor het verbeteren van het bestaande vastgoed. Dit doen we inmiddels met ruim vijfhonderd vakmensen, verdeeld over elf vestigingen.

Wij willen een positieve impact maken op vastgoed, mensen en maatschappij.

In de wereld van onderhoud en renovatie hebben opdrachtgevers behoefte aan een vertrouwde partner, die zich realiseert wat hen ontzorgt. Een totaalaanbieder die actief, projectoverstijgend en resultaatgericht samenwerkt met opdrachtgevers en leveranciers en daarbij de ambitie toont om altijd te blijven leren als organisatie.

Wij willen samen met de vastgoedeigenaar verantwoordelijk zijn voor het langdurig behoud van het bestaande vastgoed. Om dit te bereiken focussen wij ons op drie thema’s; vastgoed, mensen en maatschappij.

Impact op vastgoed

SW doet ingrepen aan het vastgoed die zinvol zijn voor de toekomst. Door de veranderende rol van onze opdrachtgevers wordt er steeds meer van ons gevraagd op gebied van wet- en regelgeving, ketensamenwerking en prestatie- en resultaatgericht samenwerken. Ook worden de vraagstukken rondom klimaatadaptatie en circulariteit complexer. Wij zetten daarom in op continue kennisontwikkeling en geven met onze concepten invulling aan de veranderende uitdagingen.

Impact op mensen

De bewoner speelt een steeds belangrijkere rol tijdens het proces van onderhoud en renovaties. We streven ernaar om vastgoed te verbeteren zonder dat bewoners hier overlast van ervaren. Dit doen wij door ons te focussen op goede bewonerscommunicatie en door te investeren in de buurt waar wij werkzaam zijn. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Dit doen we onder andere door middel van onze SW Academy, waar wij kennis ontwikkelen en delen.

Impact op maatschappij

SW draagt actief bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals verduurzaming en arbeidsparticipatie. Wij beschikken over Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) trede 3, werken actief aan innovatieve projecten op gebied van CO2 reductie en circulariteit en zetten ons in om jongeren te interesseren voor de sector. Met lokale maatschappelijke initiatieven, zoals de Enschedese Uitdaging, ondersteunen we tevens sociale initiatieven.

Onze waarden

Onze kracht is dat we de taal spreken van de regio en tegelijkertijd met 11 vestigingen landelijke slagkracht hebben. Wij verbeteren vastgoed dat in gebruik of in functie is, zodat de bewoner het vastgoed niet hoeft te verlaten. Dit doen we samen met meer dan 500 vakmensen.

Toegankelijk – Slagvaardig – Lokaal betrokken – Vakbekwaam

Meer dan 60 jaar ervaring

In 1953 besloten vijf schildersbedrijven in de regio Almelo om een grote klus, het schilderwerk aan het nieuw te bouwen Elisabeth ziekenhuis in Almelo, gezamenlijk als gefuseerd bedrijf aan te nemen. Dit was de start van het bedrijf Schilderswacht N.V. met ongeveer vijftig medewerkers.

In de jaren daarna is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijk werkend bedrijf. Waar eerst de focus primair op schilderwerk lag, verschoof dit in de loop der jaren meer en meer naar het totaalonderhoud. Dit zorgde ervoor dat er naast schilders ook timmerlieden, betonreparateurs en glaszetters aangetrokken werden.

Een toonaangevend onderhoudsbedrijf

In de jaren ‘90 & ‘00 werden de voorheen centraal aangestuurde regio’s meer zelfstandige entiteiten met eigen operationele verantwoordelijkheden. Met ruim 500 medewerkers ontwikkelde het bedrijf zich gestaag verder richting de huidige organisatievorm en werkzaamheden rond totaalonderhoud. In 2004 is de naam ‘Schilderswacht’ dan ook veranderd in SW, met de toevoeging ‘meesters in totaalonderhoud’. Tegenwoordig zeggen we: SW Vastgoedverbetering.

Inmiddels is SW Vastgoedverbetering uitgegroeid tot een gerenommeerde totaalaanbieder. In het onderhoud aan vastgoed staan de gebruikers centraal en is de bewonerstevredenheid het grote kwaliteitscriterium.

Contact opnemen met SW Vastgoedverbetering

Heeft u nog vragen over onze organisatie? Dan kunt u via onderstaande knop naar de contactpagina om contact op te nemen met ons team. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier om uw opmerking te plaatsen of vraag te stellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact