RGS Planvoorbereider Vincent draagt bij aan een mooier Nederland

Met ruim 20 jaar ervaring in de schildersbranche, heeft RGS Planvoorbereider Vincent Hurenkamp al heel wat uitdagende onderhoudsprojecten voorbij zien komen. Het liefst werkt hij aan complexe projecten, maar ook de ‘gewone’ schilderaanvragen vindt hij na al die jaren nog steeds leuk. Want ieder project heeft een doel waar Vincent trots op is: “Samen met mijn team help ik Nederland een beetje mooier maken.” In dit artikel vertelt Vincent je  meer over zijn rol als RGS Planvoorbereider.

De werkzaamheden van een Planvoorbereider

Vincent Hurenkamp is Planvoorbereider bij het RGS-team van SW Zuid. Hij maakt onderhoudsscenario’s voor diverse complexen op het gebied van gevelonderhoud met voornamelijk schilderonderhoudswerkzaamheden, beglazing vervangen, hout(rot)herstel en vervanging van draaiende delen. Hiervoor is hij verantwoordelijk voor het inspecteren, het maken en presenteren van diverse  scenario’s en de overdracht naar het uitvoeringsteam. Waar men jaren geleden simpelweg een bestek ontving met een overzicht van de werkzaamheden is dat nu wel anders. “Wij hebben meer een adviserende rol, waardoor ons werk veel diverser is geworden. Uit die verscheidenheid haal ik veel voldoening,” vult Vincent aan.

De uitdagingen van een Planvoorbereider

Het werk van een Planvoorbereider kent zo zijn uitdagingen. Zeker met de stijgende grondstof- en loonprijzen waar de branche mee te maken heeft. Aan alle Planvoorbereiders de taak om kwalitatief werk aan te bieden dat voldoet aan de verwachtingen van de klant, tegen een marktconforme prijs. Vincent: “Ik zie het als een uitdagende puzzel waarbij techniek, commercie en omgaan met mensen mooi samen komt. Als aan het eind van de rit iedereen maar tevreden is, zowel de opdrachtgever als onze ketenpartners en mijn team. Dan is voor mij een project geslaagd.”

Nederland een stukje mooier en duurzamer maken

Vincent draagt graag zijn steentje bij aan een duurzamer Nederland. Vincent vertelt trots: “Dat is het mooie aan mijn werk. Wanneer wij vertrekken, genieten de bewoners van een woning met verhoogd wooncomfort en indien er wordt gekozen voor bijvoorbeeld HR++ beglazing zullen de energielasten zakken. Ook zit Vincent in een bouwteam met meerdere bedrijven waarmee ze een paar duizend woningen per jaar verduurzamen. Het geeft een goed gevoel om Nederland een stukje mooier en energiezuiniger te maken.”

Een goede balans tussen werk en privé

Om een goede balans te creëren tussen zijn werk en het gezin, werkt Vincent 4 dagen in de week. “Heel prettig dat dit kan, want zo zie ik mijn kleine van 3 ook echt opgroeien. En is er alle ruimte om naast het gezinsleven ook nog lekker te sporten of met vrienden af te spreken,” aldus Vincent.

Wil jij je ook aansluiten bij het team van Vincent? Bekijk dan een van onze vacatures en kom werken bij SW Vastgoedverbetering!