/De Alliantie

Verduurzaming 61 woningen Nicasiusstraat

In opdracht van BAM Wonen verrichten wij aan de Nicasiusstraat e.o. te Amersfoort een ingrijpende verduurzaming uit. Het gaat hier om een verbetering van 61 historische woningen. Met de oudste woning uit 1901 en het gemiddelde bouwjaar van 1911, hebben we te maken met zeer diverse woningen.

Dit project geeft behoorlijke (maar tijdelijke) overlast, omdat we in het domein van de bewoners werkzaam zijn. SW heeft veel ervaring met deze trajecten en weet hoe belangrijk het is om de juiste aandacht te geven aan bewoners. Duidelijke communicatie en een helder verwachtingspatroon bij de bewoners helpen hierbij.

Bam heeft de ambitie om aan een Energie Index van < 1,2 te voldoen. Wij leveren hier onze bijdrage aan door het enkel glas van de voor- en achtergevels te vervangen met Krypton gevuld dubbelglas. Door deze ingreep kunnen we een Energie Index van gemiddeld < 1,05 behalen.

Om de esthetische waarde van de buurt op te krikken, schilderen wij alle onderdelen met een houten en betonnen ondergrond opnieuw. We geven het geheel weer een frisse uitstraling, met behoud van de architectuurstijl en historische uitstraling.

Enes vertelt je graag meer over dit project

Enes Akyuz

/ Projectleider