/Woonstad Rotterdam

Renovatie en verduurzaming met behoud van haar sociale huurders

De Rechthuislaan vormde met haar statige panden een van de hoofdstraten van historisch Katendrecht. Met winkels op de begane grond en woningen erboven werd ze in de volksmond de “Karbonadestraat” genoemd. Tijdens de stadsvernieuwing zijn de panden ingrijpend getransformeerd. De optelsom aan ingrepen is zo rigoureus dat je zonder historische beelden niet meer kon herkennen hoe deze straten er ooit hebben uitgezien. De Rechthuislaan en Tolhuislaan zijn, in opdracht van Woonstad, afgelopen jaar gerenoveerd en verduurzaamd, met behoud van haar sociale huurders. Dat betekende voor de bewoners dat ze hun geliefde wijk niet hoefden te verlaten.

Genomineerd voor de Architectuurprijs Rotterdam

De woningen aan de Rechthuislaan werden flink verduurzaamd. Gevels en daken zijn beter geïsoleerd en er zijn zonnepanelen geplaatst. Bij de achtergevels werd de gevelbeplating niet weggegooid maar beplakt met een warmgrijze folie en teruggeplaatst.

Een groot compliment voor dit project is de nominatie voor de Architectuurprijs Rotterdam, een mooi resultaat van de samenwerking met HP Architecten en opdrachtgever Woonstad.

Kees vertelt je graag meer over dit project

Kees Padmos

/ Regiomanager Zuid