Gebiedsgebonden werken voor Woonstad Rotterdam

Als één van de vaste RGS onderhoudspartners van Woonstad Rotterdam voert SW Vastgoedverbetering al diverse jaren planmatig onderhoud uit in de wijk Kralingen.

Door gebiedsgebonden te werken zijn onze medewerkers echt “thuis” in de wijk. Regelmatig komen wij weer terug op de complexen waar wij in een eerdere cyclus ook het gevelonderhoud hebben uitgevoerd.

Zo ook bij het complex gelegen aan de Goudse Rijweg. Dit betreffen 18 portiekwoningen gelegen boven diverse bedrijfsruimtes.

Op basis van een conditiemeting hebben wij de onderhoudsbehoefte van dit complex bepaald waarmee wij voor een periode van 7 jaar de gewenste prestatie-eisen van Woonstad kunnen garanderen.

Planmatig RGS onderhoud

Om de conditie van de gevel optimaal te houden, is ervoor gekozen om alle houten onderdelen te schilderen. Ook de metalen balkonhekken worden meegenomen. Voor een nette en frisse uitstraling worden de betonnen onderdelen zoals balkonvloeren en muurafdekkers gereinigd.

Tot slot worden de hard glazen klepramen vervangen door klepramen met HR++ isolatieglas .

Bij de uitvoering van de onderhoudswerkzaamheden wordt gebruik gemaakt van een vaste gevelsteiger. Vanwege de nabij gelegen de trambaan, is de steiger aan de kant van de Goudse Rijweg geaard.

Werkzaamheden

  • Reinigen van betonnen gevelelementen en balkons;
  • Herstellen gebreken in de houten ondergronden;
  • Schilderen van de houten deuren, ramen, kozijnen, panelen en daklijst;
  • Schilderen van de metalen hekwerken en balustrades van de balkons;
  • Vervangen van defecte geveldilataties;
  • Vervangen van de hard glazen klepramen door een hardglazen klepraam met HR++ isolatieglas.

 

RGS
Woonstad Rotterdam
18 portiekwoningen