/Intermaris

Een kleurenpalet dat past bij de veranderende omgeving

De wijk Hoorn-Noord heeft in de afgelopen jaren een nieuwe uitstraling gekregen. In samenwerking met Intermaris en Sikkens hebben wij 120 woningen, verdeeld over 4 woonblokken, voorzien van een kleurenpalet dat past bij deze veranderende omgeving.

Bijdragen aan de uitstraling van de wijk
In de afgelopen jaren zijn er in de wijk diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Deze ’nieuwe’ omgeving heeft aan de basis gestaan van het tot stand komen van de nieuwe kleuren van complex. De kleurwijziging van het Westfriese Hof draagt bij aan de schitterende nieuwe uitstraling van de wijk.

Door de toepassing van meerdere kleurvlakken geeft het een moderne eigentijdse uitstraling waarmee het complex helemaal bij de tijd is. Naast het sausen van de gevels in de Alphaloxan Flex van Sikkens worden ook de stalen hekken, de betonnen vloeren en de houten buitengevelkozijnen voorzien van een nieuwe verflaag.

Kunstwerk op de gevel

Trots zijn op de leefomgeving. Dat symboliseert het kunstwerk dat op de kopgevels van het Westfriese Hof in Hoorn is gerealiseerd door kunstenaar Collin van der Sluijs. Voor de kopgevels bedacht hij een vierluik waarin de vier seizoenen zichtbaar zijn. Van der Sluijs heeft zich voor dit vierluik onder andere laten inspireren door de Marker Wadden.

“Het is een mooie verfraaiing van de toegangsweg naar het centrum van Hoorn. We vinden het belangrijk dat bewoners trots op hun leefomgeving kunnen zijn. We hopen zo mee te werken aan een aantrekkelijke wijk om in te wonen”, concludeert Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed van Intermaris.