Kwastendag: word schilder en krijg gegarandeerd een baan!

Utrechters en Nieuwegeiners zonder baan of met een arbeidsbeperking kunnen op 14 maart 2019 tijdens de eerste Kwastendag in Utrecht kennismaken met het schilders- en vastgoedonderhoudsvak. Geschikte en enthousiaste deelnemers krijgen een opleiding en baan aangeboden.

Word schilder of onderhoudsmedewerker!Tijdens de Kwastendag vertellen diverse organisaties, waaronder SW Vastgoedverbetering over de belangrijkste facetten van het schildersvak. Allerlei vaardigheden komen aan bod; van wassen, reinigen, schuren en applicatietechnieken tot veilig werken op steigers en hoogwerkers.

Opleidingstraject met baangarantie Geïnteresseerden ervaren tijdens Kwastendag hoe het is om als schilder of onderhoudsmedewerker aan de slag te gaan. Degenen die enthousiast zijn én geschikt voor het vak, krijgen direct een opleidingstraject aangeboden. De studenten starten met een traject via Stichting Nelis, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt een carrière op te bouwen. De studenten gaan in de leer bij onderhoudsprojecten van woningcorporatie Mitros. Is het opleidingstraject succesvol afgerond, dan is er direct een baan beschikbaar.

Aanmelden voor de KwastendagWerkzoekenden die in Utrecht of Nieuwegein wonen, kunnen zich aanmelden voor de Kwastendag. Deelnemers kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Aanmelden voor de Kwastendag kan bij Stichting Nelis: info@stichtingnelis.nl.

De Kwastendag wordt mogelijk gemaakt door onderhoudspartners van Mitros, waar SW Vastgoedverbetering er een van is.