Werkvoorbereider Martin zoekt graag de uitdaging op tijdens én na werk

Een werkdag van Martin Heijblom, sinds enkele maanden Werkvoorbereider in SW Zuid, valt bijna niet te beschrijven. Zijn dagen zijn zo divers dat de werkweek volgens hem voorbijvliegt. “Ik word blij van een mooie dagindeling, waar ik op verschillende locaties aan de slag mag.” Martin stelt zich graag aan je voor en vertelt uitgebreid over zijn werk als Werkvoorbereider.

Ervaren man in Zuid
Al enkele maanden versterkt Martin Heijblom het renovatieteam in Waspik. Hij bracht gelijk een hoop ervaring mee. Met zijn verleden als Werkvoorbereider & ondernemer in de timmerindustrie, paste hij perfect in het team. “Op uitvoerend vlak kan ik mij goed inleven, maar als ondernemer heb ik ook zo mijn ervaringen opgedaan die goed van pas komen. Ik kan bijvoorbeeld goed schakelen met verschillende lagen van de keten,” vult Martin aan. Deze ervaringen komen goed van pas in zijn rol als Werkvoorbereider.

Een dag in het leven van: een Werkvoorbereider
De dagen én taken van Martin zijn heel divers. Zo woont hij onder andere bouwvergaderingen bij, vraagt hij offertes aan en heeft hij veel contact met opdrachtgevers. De afwisseling in zijn werk doet Martin goed: “Het leuke aan mijn werk is dat ik niet de hele dag achter mijn bureau geplakt zit. Ik kom veel buiten, ga langs bij verschillende projecten en heb contact met veel verschillende partijen.”

Een verantwoordelijke functie
Als Werkvoorbereider heeft Martin een verantwoordelijke functie met uitdagende werkzaamheden, maar die taken pakt Martin met beide handen aan. “Ik zie het als een sport om binnen het budget alles zo nauwkeurig mogelijk voor te bereiden. Ik let bijvoorbeeld ook op de kwaliteit van het gebruikte materiaal, onderaannemers en zorg dat alles helder is voor iedere partij. Zo kan de uitvoerende tak zonder problemen aan de slag,” aldus Martin.

Eén team, één taak
Het goed voorbereiden van een project begint bij een team dat goed samenwerkt. Zo vertelt Martin: “Binnen het renovatieteam heerst een goede sfeer. We helpen elkaar en zijn ook heel eerlijk naar elkaar. Dat is ook wel nodig, want samen maken we het project. Elkaar scherp houden en elkaar tips geven staat bij ons voorop.”

Ondernemend tijdens en buiten werk
Dat Martin een ondernemend en avontuurlijk type is, blijkt wel uit zijn hobby’s. “Ik doe aan triatlon, ga in de winter veel naar de sportschool en wandel graag met de hond.” Maar Martin zoekt soms ook wat meer uitdaging op. “Als voormalig ondernemer durf ik wel wat te proberen daar hoort vallen en opstaan ook bij. Dus uitdagende activiteiten als bergbeklimmen, kitesurfen en duiken geven mij ook enorm veel energie.”