VGO-keurmerk weer behaald

SW Vastgoedverbetering behaalde op 15 oktober jl. het nieuwe certificaat VGO-keur. VGO-keur is bedoeld voor onderhouds- en renovatiebedrijven die hebben aangetoond te voldoen aan de eisen op het gebied van Resultaat Gericht Samenwerken (RGS), een onafhankelijk kwaliteitslabel voor vastgoedonderhoud. SW Vastgoedverbetering is sinds 2006 al in het bezit van het VGO-keurmerk dat telkens drie jaar geldig is. Onafhankelijke auditeurs van KIWA beoordelen alle renovatie- en onderhoudsdisciplines. Dit certificaat betekent dat we wederom voldoen aan de richtlijnen voor de disciplines/specialismen: gevels, daken, installaties en interieur.

Ghost shopper
Nieuw dit jaar was de projecttoets waarbij een auditeur een project bezocht. De projecttoets is een praktijktoets die deel uitmaakt van de vereisten voor het VGO-keur. Eén project bij een opdrachtgever wordt qua processen nader geanalyseerd en geëvalueerd. Centraal staat daarbij de vraag of het bedrijf het uitvoerend proces voldoende beheerst. De toets vindt eens in de drie jaar plaats. De projecttoets wordt binnen één week na melding door KIWA bij één RGS-werk uitgevoerd. Daarmee wordt het ‘ghost shopper’ effect beoogd.

Opsteker en bevestiging
Marcel Middelhuis die de certificering vanuit SW Vastgoedverbetering begeleidde: ‘Het opnieuw behalen van dit certificaat is een opsteker, maar vooral een bevestiging van onze werkwijze. We zijn iedere dag bezig om de processen zo effectief en veilig mogelijk in te richten en daarmee een win-win situatie te bewerkstelligen. Met de verlenging van VGO-keur zitten we daarmee op de goede weg.’

Meer weten over de VGO-keur? Lees hier onze aanpak. Of bel 0546 – 86 78 67 of stuur een e-mail naar info@swbv.nl