VGO-keur op vier disciplines

De vernieuwde VGO-keur voor Vastgoedadviseur is op alle vier disciplines (gevel, dak, interieur en installatie) aan SW toegekend. Sinds 2007 is SW in het bezit van de VGO certificering aan de buitenschil van gebouwen. Na een uitvoerige screening van vestigingen en projecten van SW is de erkenning aan SW op alle disciplines toegekend.

VGO-Keur is bedoeld voor onderhouds- en renovatiebedrijven die hebben aangetoond te voldoen aan de eisen op het gebied van Resultaatgericht Samenwerken (RGS). De kwaliteitscriteria die voor het keurmerk belangrijk zijn, hebben niet alleen een relatie met de organisatie en kennis getoetst met de competentiescan, maar ook met klanttevredenheid, financiƫle zekerheid en de wijze waarop het proces in de praktijk verloopt (projecttoets). Van bedrijven met VGO-Keur mag een proactieve houding worden verwacht, niet alleen tijdens projecten, maar vooral ook als vast onderdeel van de normale bedrijfsprocessen en -bedrijfsvoering. Hiermee is VGO-Keur een onderscheidend keurmerk. Onderhouds- en renovatiebedrijven met VGO-Keur kunnen daarom rekenen op het gerechtvaardigde vertrouwen van opdrachtgevers in de producten en diensten die zij leveren.

Onafhankelijke auditeurs van KIWA hebben de processen en dienstverlening van SW grondig gescreend. Duurzaam onderhoud is een breed gebied, van gevel tot interieur. De toets toont aan dat SW kundig opereert als vastgoedadviseur voor zowel de buitenschil van het vastgoed (gevel en dak) als voor de binnenzijde (interieur en installatie). "De methodiek van toetsing legt optimaal alle kritische functies en processen in het vastgoedonderhoud bloot", aldus VGO. "Verbeteren van kwaliteit is immers het meest effectief, als eerst de zwakke plekken in het proces worden aangepakt."

Aan welke criteria voldoen?

Opdrachtgevers hanteren VGO-keur steeds vaker als selectiecriterium. Het keurmerk geeft aan dat we beschikken over kennis en ervaring op het gebied van resultaatgericht vastgoedonderhoud. Kennis en ervaring binnen ons bedrijf zijn getoetst aan de hand van de zogeheten Competentiescan.

Door de certificering krijgen opdrachtgevers zekerheid over onder meer:

Competenties
Kennisniveau
Procesbeheersing
Projectresultaat-onderhoudsscenario's-realisatie-nazorg

Financiƫle stabiliteit
Rentabiliteit
Solvabiliteit

Klanttevredenheid

De uitslag van de screening toont aan dat SW de minimale score van 60/60 op organisatie en kennis ver overstijgt. SW mag zich vastgoedadviseur noemen met een score van 95.2 / 92.9. De gemiddelde klanttevredenheid van SW is uitstekend en komt uit op 4,0 op een schaal van 1-5. De certificering geldt voor alle 12 vestigingen van onze landelijk opererende organisatie.

Meer informatie

De disciplines gevel, dak, interieur en installatie zijn nader gespecificeerd op de website van VGO. Klik hier voor een toelichting op de vier disciplines. Meer weten over de VGO certificering en wat dit voor u kan betekenen? Neem contact op met Marcel Middelhuis: mmiddelhuis@swbv.nl of bel 06-10899072.