Van Serviceschilder naar Teamleider

Al 18 jaar is Rudy Hut trotse medewerker bij SW Vastgoedbetering. Na doorgegroeid te zijn van Serviceschilder naar Uitvoerder, is hij nu Teamleider schilder. Rudy vertelt: “Ik ben het aanspreekpunt op verschillende projecten voor medewerkers, maar in principe zitten we allemaal op hetzelfde level. We staan altijd voor elkaar klaar.”

Teamleider Schilder

Rudy is begonnen bij SW als Serviceschilder. Na een korte tijd groeide hij door naar de functie Assistent Uitvoerder en later naar Uitvoerder. Na acht jaar vond Rudy het tijd om een stapje terug te doen en werd hij Teamleider Schilder. “Tot op de dag vandaag heb ik geen spijt gehad die keuze. Ik zit echt op mijn plek nu,” aldus Rudy.

Dagelijks is Rudy bezig met het aansturen van zijn medewerkers in de functie Teamleider Schilder. Zo bepaalt hij de routing van het project en stelt hij de doelen op voor de werkdag. Naast zijn functie als teamleider ziet Rudy zichzelf als een echte allround vakman op het project. Rudy vertelt: “Ik doe eigenlijk van alles. Van glaswerk en timmerwerk tot aan schilderwerk. Het hele pakket kan SW bij mij neerleggen. Ik spring bij waar nodig. Dat maakt mijn functie ook zo divers en leuk.”

Werken in de wijk

Rudy stuurt niet alleen mensen aan of helpt mee op het project, ook staat hij de bewoners te woord van de wijk waarin zij werken. Rudy vertelt: “Je komt bij heel veel mensen over de vloer. Zo leer je écht de wijk kennen.” Naast alle positieve reacties over de renovatiewerkzaamheden, zijn er ook bewoners die vragen hebben of ergens tegen aan lopen. Rudy vertelt: “Voor mij de taak om dan in gesprek te gaan met de bewoner. Het is altijd een leuke uitdaging om dat soort problematiek op te lossen.”

De sfeer in het team

Het team onder leiding van Rudy werkt al een aantal jaar samen en is goed ingespeeld op elkaar. Het team kent elkaar goed en hangt er een ontspannen sfeer. Rudy vertelt: “Met elkaar hebben we veel plezier op de bouw. We zijn één team en lopen met een glimlach op de bouwplaats. Iedereen staat voor elkaar klaar en zet nét dat extra stapje. Dat zorgt ook voor een hogere productiviteit waardoor we onze doelen samen halen.”

Divers werk in de bewoonde wereld

Al 18 jaar is Rudy werkzaam bij SW. Het leukste aan zijn baan vindt hij het contact met de bewoners én de diversiteit in zijn functie. “Bij de ene bewoner kan je grapjes uithalen, bij de andere bewoner moet alles wat serieuzer. De afwisseling maakt het leuk. Daarnaast is het uitvoeren van verschillende vakgebieden ook gewoon gaaf. Zo is elke dag anders”, aldus Rudy.

Vakmannen in spé

SW Vastgoedverbetering is continu in beweging en altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Niet alleen ervaren medewerkers, maar ook jonge medewerkers die het vak willen leren.

“Als er jeugd is die een toekomst wil in dit mooie vak, spring bij! Dit is echt een fantastisch vak. Dagelijks haal ik hier voldoening uit. En wil je doorgroeien bij SW? Dat behoort ook tot de mogelijkheid. Zo kan je je blijven ontwikkelen,” aldus Rudy.