Timmerkracht Hendri: “Ik heb mij flink ontwikkeld binnen SW”

Aan de hamer staan, dat is wat hij het liefste doet. Teamleider timmerkracht Hendri Fieten maakt al ruim tien jaar onderdeel uit van SW, waar hij met veel plezier ‘mooie dingen’ mag maken. In dit artikel vertelt hij je meer over zijn loopbaan bij SW.

/Passie voor het timmervak

De diversiteit die Hendri vindt in het timmervak, is de reden dat hij al jaren met plezier aan de hamer staat. “Van vensterbanken tot meterkasten en van glaszetten tot badkamers plaatsen. Het houdt mijn werk lekker breed en interessant”, aldus Hendri.

/Belang van goede communicatie

Hendri is teamleider timmerkracht en dus het aanspreekpunt tussen uitvoerders en zijn collega-timmerkrachten. Hij is hoofdverantwoordelijk voor alle uitvoerende werkzaamheden. Om dit in goede banen te leiden heeft hij een cursus gevolgd bij SW. “Op grote projecten, waar diverse vakkrachten lopen, is goede communicatie extra belangrijk. Iedereen moet goed op de hoogte zijn en veilig kunnen werken. Zo kan iedereen snel aan de slag”, aldus Hendri.

Werken in de wijk

De meeste projecten van SW vinden plaats in de bewoonde wereld. Een goede omgang met bewoners is dan ook essentieel. Hendri vertelt: “Je komt bij veel bewoners over de vloer en op dat moment kunnen ze wel overlast ervaren. We vertellen netjes wat en wanneer er staat te gebeuren. Bewoners kunnen dan overwegen om juist even hun huis uit te gaan, zodat zij minder overlast ondervinden. Wij zorgen dat alles snel is afgerond. Wanneer men ‘s avonds terugkomt, is de klus af en alles weer schoon. En dan krijg je vaak de complimenten van de bewoners. Ze zijn blij met het eindresultaat en daar doe je het voor.”

/Doorgegroeid binnen SW

Tien jaar geleden leerde Hendri, onder toezicht van zijn leermeester, alle facetten van het vak kennen. Zo werd hij al snel allround timmerkracht. Die opgedane kennis kan hij goed gebruiken, omdat hij veel op grote projecten werkt waar veel diverse werkzaamheden aan bod komen. Maar als het aan hem ligt, blijft het daar niet bij. “Als het even meezit, groei ik als teamleider door tot meewerkend uitvoerder. Dan kan ik meerdere projecten tegelijk begeleiden. Dat lijkt mij heel uitdagend.”

/Ontwikkelingen van de organisatie

Hendri kijkt met trots terug op zijn loopbaan tot nu toe en noemt de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt als één van zijn hoogtepunten. “Een nieuwe directeur, nieuwe bussen, flinke uitbreiding op kantoor; SW heeft een flinke ontwikkeling meegemaakt. Ik zie dat als iets positiefs. Zo zijn de projecten ook steeds groter en meer divers geworden. Dat is precies wat ik leuk vind.” Ondanks de flinke groei van SW voelt het niet alsof hij een ‘nummertje’ in de organisatie is. “Ik werk nog steeds in een klein en fijn vast team. We zijn precies op elkaar ingespeeld en zijn naast collega’s ook vrienden”, zegt hij met een glimlach.

En de toekomst? Daar heeft Hendri een vastberaden antwoord op: “Als het aan mij ligt werk ik hier tot mijn pensioen, want ik voel mij wel een echte SW’er.”