SW vastgoedverbetering neemt bouwbedrijf Alreno over van Alescon

Tussen SW vastgoedverbetering en het werk-leerbedrijf Alescon is overeenstemming bereikt over de volledige overname van Alescons bouwbedrijf Alreno, gevestigd te Beilen. Alreno wordt daardoor een zelfstandig opererende dochteronderneming van SW vastgoedverbetering. Door de overname blijft werkgelegenheid voor de 25 werknemers van Alescon met een afstand tot de arbeidsmarkt behouden.

In november 2015 besloot Alescon dat Alreno in een andere constructie voortgezet moest worden, omdat het bouwbedrijf als zelfstandig bedrijf te klein en te kwetsbaar was. SW vastgoedverbetering, gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en bouwservice, toonde interesse in een overname. De ambitie om goed begeleid, kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt hierdoor kracht bijgezet. Met de inzet van meer werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, levert SW een bijdrage aan het sociaal akkoord dat tussen de werkgeversorganisaties, vakbonden en het Rijk is gesloten. Dit akkoord moet er toe leiden dat er 125.000 banen voor ‘arbeidsgehandicapten’ worden gecreëerd. De 25 medewerkers van Alescon worden gedetacheerd bij het zelfstandig opererende Alreno Bouw BV.

Alescon vindt dat SW vastgoedverbetering een voorbeeld is van een bedrijf dat werk maakt van het opnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en laat zien dat een commerciële bedrijfsvoering prima te combineren is met sociale doelstellingen. Als werk-leerbedrijf helpt Alreno Bouw zijn medewerkers hun kansen op een goede arbeidsloopbaan te vergroten. Alescon hoopt dat meer bedrijven op deze wijze ruimte gaan creëren voor de inzet van ‘arbeidsgehandicapte’ werknemers. Alescon voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor zes gemeenten in Drenthe en biedt werkgelegenheid aan 1.700 werknemers.

SW vastgoedverbetering is in 1953 opgericht. Zij zijn werkzaam vanuit 12 vestigingen in Nederland die actief zijn in onderhoud, renovatie en bouwservice voor onder meer woningcorporaties, vastgoedbeheerders, zorg- en onderwijsinstellingen. SW vastgoedverbetering telt 350 werknemers.

Alreno Bouw richt zich op onderhoud en ver-nieuwbouw van kleine en middelgrote projecten, met name voor professionele opdrachtgevers. Inclusief de gedetacheerde medewerkers biedt Alreno plaats aan 30 medewerkers.

Foto: Vaklieden Alreno met M. Velthuis (Alreno) en D. Blokzijl (SW)