Succesvolle VMBO On Stage in Hoogeveen

VMBO On Stage is een landelijke beroepskeuzedag voor vmbo-leerlingen. On Stage helpt leerlingen bij het maken van hun beroepskeuze. Leerlingen kunnen in gesprek gaan met verschillende bedrijven en leggen contacten die later goed van pas kunnen komen. VMBO On Stage bestaat uit twee onderdelen: het Beroepenfeest en de Doe Dag.

Beroepenfeest
Tijdens het Beroepenfeest spraken leerlingen onder andere met een aantal van onze werknemers van de vestiging Hoogeveen. Ze vertelden over hoe het is om timmerman en schilder te zijn. De leerlingen luisterden aandachtig en stelden veel vragen. Met 20 geïnteresseerde leerlingen werd een afspraak gemaakt voor een Werkbezoek op de Doe Dag.

Doe Dag
Tijdens de Doe Dag hadden we,  in samenwerking met Bouwmensen Beilen, in de werkplaats van Hoogeveen, verschillende onderdelen opgezet. Zo konden de leerlingen onder andere dakpannen leggen, sloten vervangen, deuren en kozijnen schilderen en profielen stellen. De leerlingen werden begeleid door onze vakmannen.

Volgend jaar weer!
Danique Hens, HR medewerker bij SW Vastgoedverbetering, kijkt met een goed gevoel terug op deze enerverende dag: ‘Het was een hele leuke dag. De leerlingen hadden het naar hun zin en waren de hele tijd druk bezig. Ook de begeleiders vonden het leuk om dit te doen. Het is weer eens wat anders, hoorde ik ze regelmatig zeggen. Ik ben benieuwd of er leerlingen tussen zitten die in de toekomst bij ons terug komen voor een stage of werkplek.  Ook Henry Bijl, uitvoerder bij SW Vastgoedverbetering is enthousiast: ‘Volgend jaar doen we zeker weer mee!’