Roy Bruinsma: Een Allround vakman op ‘Land van Bartje’

Door de wol geverfde SW'er Roy Bruinsma is inmiddels, met een tussenpauze van vier jaar, al 15 jaar werkzaam bij SW. Toen enkele jaren geleden het aanbod zich voordeed om op vakantiepark Land van Bartje aan de slag te gaan, greep hij deze met beide handen aan. “De tijdsdruk is altijd aanwezig, maar dat maakt mijn werkt heel uitdagend.” In dit artikel deelt Roy graag meer over zijn werk bij SW Vastgoedverbetering.

Terug naar SW

Hoewel Roy’s loopbaan bij SW begon, is hij er even tussenuit geweest. “Baanzekerheid had ik in de winter niet altijd, wat je met een gezin wel nodig hebt,” noemt Roy als reden. Toch keerde hij snel terug bij SW. “Je werkt in je eigen regio en bij SW liggen er volop kansen om jezelf te ontwikkelen. En nu ik op vakantiepark Land van Bartje werk, heb ik het hele jaar door werk.”

Vakantiepark Land van Bartje

Waar vele SW’ers werken in de bewoonde wereld, werkt Roy inmiddels al 3 jaar samen met collega-schilder Henri Hoge op vakantiepark Land van Bartje: een bungalowpark met ruim 400 vrijstaande ‘boerderijtjes’. Door de omvang van het park is iedere week genoeg werk te verrichten: van glaszetten tot het strak verven van luiken en van houtrot tot badkamer verven. Het werk is zo breed, dat Roy zich in de loop der jaren echt een allround schilder kan noemen.

Strakke planning

Het mooiste aan zijn baan bij het vakantiepark vindt Roy toch wel de strakke planning. “Iedere vrijdag komen er weer vakantiegangers in één van de bungalows. Dan moet het werk wel klaar zijn. Dat vergt vooruitdenken, slim plannen en soms om het weer heen werken. Of het nu regent of niet, op vrijdag moet het werk af zijn. Dat is iedere keer weer een gigantisch leuke uitdaging,” vertelt Roy.

Teamwork

Op het Landalpark heeft Roy geen groot team om zich heen. Sterker nog, hij heeft 1 vaste collega, alleen bij grote klussen worden er extra mensen ingepland. “We zijn perfect op elkaar ingespeeld. We werken hetzelfde en hebben beide dezelfde humor.” Dat maakt volgens hem het werk ook prettig en leuk. “Ik stap iedere dag met plezier de bus in. Gewoon lekker ons ding doen,” zegt Roy enthousiast.

Een toekomst op kantoor

Op dit moment volgt Roy de opleiding tot uitvoerder. Hij leert het vak zowel in de boeken als in de praktijk. “Vanuit het niets op kantoor zitten, paste op dat moment niet bij mij. Daarom loop ik iedere dinsdagochtend mee met Mark Faro, ’s middags zit ik dan op school. Hopelijk behaal ik dan binnen 2 à 3 jaar mijn diploma tot uitvoerder.”

En wat brengt de toekomst? Roy ziet zichzelf binnen vijf jaar wel op kantoor als werkvoorbereider. “Ik ben wel op zoek naar een functie waarbij ik af en toe ook projecten bezoek.” Of hij die mogelijkheid ook krijgt, ligt volgens hem compleet aan zichzelf. “Je krijgt bij SW alle mogelijkheid om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Als ik die kans niet pak en het mij niet lukt, heb ik dat compleet mezelf te verwijten,” sluit Roy vastberaden af.