/

Danique Hens: “Mensen met de juiste kennis op de juiste plek.”

Positieve impact op mensen van SW

Danique Hens is HR-adviseur binnen SW. Op de vraag wat het leuk maakt om voor SW te werken zegt zij: “De onderlinge sfeer en goede band onder collega’s. Als de telefoon wordt opgenomen of als er iemand binnenkomt dan volgt er altijd een vraag hoe het met de ander is. Daarnaast is de bereidheid om elkaar te helpen zeer groot. Dat is gewoon erg fijn en dat maakt het plezierig om bij SW te werken.”

“SW voert een sociaal personeelsbeleid waarbij wordt meegedacht bij problemen en indien nodig wordt er passende hulp aangeboden. Dit is maatwerk en in overleg is er heel veel mogelijk. Denk hierbij aan bemiddeling bij medische wachtlijsten, aanbieden van schuldhulpverlening of bijvoorbeeld psychische hulp wanneer dit nodig mocht zijn. Ook heeft SW oog voor de bijzondere omstandigheden van de medewerkers. De afgelopen 2 jaren hebben de uitvoerende vaklieden een bedankje gekregen, omdat zij tijdens de coronaperiode niet thuis konden werken en een verhoogd risico liepen, omdat ze bij bewoners over de vloer bleven komen.”

Door SW Academy blijven alle medewerkers zich ontwikkelen

/ Danique Hens - HR-adviseur

“SW vindt het belangrijk dat mensen met de juiste kennis op de juiste plek zitten. Initiatieven voor scholing kunnen zowel vanuit de werkgever als de werknemer komen. Binnen de SW Academy worden hiervoor functie gerelateerde opleidingsprogramma’s, individuele scholingen en cursussen aangeboden. Leidinggevenden zijn goed op de hoogte van alle nieuwe technieken en hebben vakkennis hoog in het vaandel staan. Daarnaast richt SW zich meer en meer op groot onderhoud en renovatieprojecten. Een gevolg hiervan is dat er steeds meer diversiteit in functies plaatsvindt. Waar SW 20 jaar geleden zo goed als alleen schilders in dienst had, zijn er tegenwoordig ook timmerkrachten, tegelzetters, betonreparateurs en stukadoors aan het werk. Per project wordt er gekeken naar de benodigde kennis en indien nodig wordt er scholing geregeld. Dit komt niet alleen de vakkundigheid ten goede, maar maakt SW ook een interessante werkgever“, aldus Danique.

“Een ander onderdeel van de SW Academy is het Kenniscafé. Dit zijn bijeenkomsten welke bestaan uit een leerzaam gedeelte en een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje. Veiligheidsprogramma Hein wordt onder andere aangeboden in het Kenniscafé. SW gebruikt Hein om mensen bewust te maken van hun gedrag en keuzes ten opzichte van veiligheid. Tijdens de sessie worden verhalen uit de praktijk omgezet in cartoons. Dit leidt niet alleen tot hilarische momenten, maar de cartoons worden ook gebruikt om deze onderwerpen tijdens volgende trainingen bespreekbaar te maken.”