Met relaties naar Amsterdam

Een keer per jaar nodigen we onze relaties uit om samen een aantal projecten te bekijken. Met bijna veertig mensen van zo’n 25 verschillende organisaties vertrokken we in de ochtend naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Na een interessante rondleiding, wandelden we naar de Foodhallen waar we genoten van een geweldige lunch.

Daarna was het tijd om een kijkje te nemen op de Zuidas, het zakencentrum van Amsterdam waar veel (inter)nationale bedrijven gevestigd zijn. En waar tot 2030 nog ruim één miljoen vierkante meter kantoren, woningen en voorzieningen gerealiseerd worden. Kortom, een gebied volop in ontwikkeling. We kregen uitleg over de herinrichting van het binnenstedelijke gebied en uiteraard kwam het onderwerp duurzaamheid ook aan de orde. Zuidas is een levendige en aansprekende omgeving waar genoeg over te vertellen is en waar veel te zien was.

Op uitnodiging van Anita van der Kamp, regiomanager SW Amsterdam brachten we bezoek aan het hoofdkantoor van woningcorporatie Vesteda aan de Boelelaan, genaamd ‘de Boel’. Dit complex uit 1964 is volledig en duurzaam gerenoveerd en bevat huurwoningen én het hoofdkantoor van de corporatie. Een uniek project in de Zuidas.

Aan het einde van de middag vertrokken we naar Ouderkerk aan de Amstel om de dag gezamenlijk af te sluiten bij restaurant Loetje. Daar werd nog lang nagepraat over deze interessante relatiedag.