Interview met Ricardo Romers – Planvoorbereider RGS

‘Een combinatie van calculatie, commercie en scenario’s uitwerken’.

Wie: Ricardo Romers (24)

Wat doe je in deze functie?
“Kort gezegd: alle werkzaamheden in de voorbereidingsfase van een onderhoudstraject. Ik neem het project op, ga met de opdrachtgever in gesprek, maak onderhoudsscenario's en begrotingen. Ook neem ik deel aan werkgroepen van opdrachtgevers over bijvoorbeeld werkprocessen, omgaan met asbest enzovoort. We zijn hierbij steeds bezig om het proces te verbeteren.”

Hoe word je planvoorbereider?
“Dat leer je vooral in de praktijk. Ik heb veel van mijn vader geleerd, hij werkt als projectleider. Ook heb ik veel van de regiodirecteur geleerd, hij heeft een duidelijke visie op RGS. Ik heb commerciële economie gestudeerd. Mijn afstudeeronderzoek ging over de wensen en behoeften binnen RGS-samenwerkingen, in opdracht van SW Vastgoedverbetering. Na mijn afstuderen ben ik een tijdje werkzaam geweest als intercedent, om vervolgens weer bij SW terecht te komen.

Welke competenties heb je hiervoor nodig?
“Je moet communicatief sterk zijn om de behoeften van opdrachtgevers en bewoners te achterhalen en je plannen te presenteren. Ook moet je informatie kunnen verzamelen bij technici en mee kunnen denken over de beste aanpak, om zo het beste passende onderhoudsscenario te maken. De functie combineert calculatie met commercie en het opstellen van plannen vanuit een heldere visie. Dat maakt het interessant.”

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er?
“Ik zou me in de breedte verder kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld in de commerciële richting. Ik vind het leuk om commerciële stukken te schrijven en zo bij te dragen aan aanbestedingen. SW is een fijne werkgever, een bedrijf waar het familiegevoel heerst.

* Bron: OnderhoudNL magazine