In gesprek met Luc Veldhuis: “Voel mij een ambassadeur van duurzaamheid”

Hij is gedreven, voorstander van innovatie en is flink betrokken: Luc Veldhuis, Projectleider bij Renovatie team Oost, zet zich vol enthousiasme in voor de ontwikkeling van het bedrijf. Niet voor niets is hij aangesloten bij diverse werkgroepen binnen SW. In dit artikel vertelt hij meer over zijn betrokkenheid bij circulariteit, het WoonBeter-concept en hoe hij als projectleider bijdraagt aan deze initiatieven.

Ambitieus jong team

Luc veldhuis startte ooit als werkvoorbereider, maar groeide al snel uit tot Projectleider Renovatie. Een uitdagende rol in een team dat zich voornamelijk richt op complexe en uitdagende projecten met diverse energetische werkzaamheden. Het jonge team, gedreven door ambitie, omarmt deze uitdagingen met vastberadenheid. “Wij streven altijd naar succes. En dat vertrouwen zien we terug bij onze opdrachtgevers,” zegt hij trots. Het succes achter de projecten zit volgens hem ook in de samenwerking met het team. “Het plezier, de openheid en de ondersteuning die we elkaar bieden, vormen de ruggengraat van onze prestaties en kwaliteit die we nastreven.”

Streven naar een duurzamer SW

Anderhalf jaar geleden is vanuit een duurzaam gedachtegoed de werkgroep Circulariteit ontstaan. Deze werkgroep, waar Luc deel van uitmaakt, richt zich op duurzaamheid en CO2-reductie binnen de organisatie. Ze brengen in kaart wat SW al doet aan circulariteit, concretiseren dit en brengen in kaart welke duurzame initiatieven nog mogelijk zijn.

 

Een belangrijk onderwerp is onder andere het (her)gebruik van gerecyclede materialen en grondstoffen. Luc benadrukt: “Alles is gewoon niet meer tot onze beschikking op deze aarde. Dus we moeten ook zuinig omgaan met de grondstoffen die we hebben. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden. Glas kan bijvoorbeeld heel goed gerecycled worden. Daarnaast bestaat er bio-based verf en bio-based bouwmaterialen, zoals isolatiemateriaal dat gemaakt is van métisse, houtwol, hennep of stro.”

 

De noodzaak tot verduurzaming merkt Luc op in alle takken van de vastgoedbranche. “Onze ketenpartners en opdrachtgevers zijn oprecht geïnteresseerd in de mogelijkheden. Ik zie mijzelf dan ook wel een beetje als ambassadeur van duurzaamheid, zowel binnen als buiten de organisatie.”

Procesoptimalisatie voor WoonBeter

Ook is de ambitieuze projectleider aangesloten bij Projectgroep WoonBeter. Dit concept richt zich op complexe renovatieprojecten die een multidisciplinaire aanpak vereisen, vaak met een focus op verduurzaming. “Samen met collega's werk ik aan het optimaliseren van het proces van het WoonBeter-concept. Dat is juist nodig omdat de aanpak van zo’n project zo complex is. Wij willen het proces duidelijker in kaart brengen, een blauwdruk als ware. Zo wordt het voor zowel collega’s als opdrachtgevers en ketenpartners helder en kunnen we efficiënter aan het werk,” aldus Luc.

Passie voor optimalisatie

Luc’s motivatie om deel te nemen aan de werkgroepen WoonBeter en Circulariteit komt voort uit zijn passie voor innovatie en procesoptimalisatie. “Ik zoek altijd naar een oplossing voor een probleem. Daarbij stel ik mijzelf altijd de vraag ‘Hoe kan het anders?’ en vooral ‘Hoe kan het beter?’ SW is een bedrijf dat altijd in ontwikkeling is, daar draag ik dan ook graag mijn steentje aan bij,” sluit Luc tevreden af.