Houtrotsanering in de praktijk

SW Vastgoedverbetering renoveert en verduurzaamt 456 appartementen in de Arnhemse wijk Immerloo II. Onderdeel van de renovatie vormt het herstel en de sanering van houtrot, een specialisatie binnen het bouwkundig vakgebied. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt blijft SW Vastgoedverbetering actief investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers op meerdere vakinhoudelijke gebieden.

Theorie en praktijk dag houtrotherstel op bouwlocatie

Uitvoerder Henk Rekers heeft het initiatief genomen om een theorie en praktijk dag voor houtrotherstel en -sanering te organiseren op de bouwlocatie in Arnhem. Na een toelichting op de verschillende vormen van houtrot worden de gereedschappen en middelen verzameld om de theorie in de praktijk te tonen. Na het vaststellen van het houtrot, wordt de plek voorbereid met behulp van vreeswerk. Waarna het mengen van de componenten en op de juiste wijze aanbrengen van pasta met zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. Zodra de pasta voldoende gedroogd is, worden de schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Na een succesvolle uitvoering ontvangen de medewerkers een certificaat van beproeving.

Voor de opdrachtgever en de medewerker een waardevolle uitbreiding van kennis en expertise, waardoor meer flexibiliteit van inzet en inhoudelijke kwaliteit ontstaat.