Hans Hoekzema nieuwe projectleider vestiging Groningen

Sinds april is Hans Hoekzema als projectleider werkzaam bij de vestiging Groningen. Wij vroegen hem iets over zichzelf te vertellen, waar hij voorheen werkzaam was en hoe hij het eerste half jaar bij SW Vastgoedverbetering heeft ervaren.

Hallo allen, om te beginnen woon ik in de stad Groningen met mijn vriendin en dochter van 2,5 jaar. De tweede is op komst en zal, als mijn zoon, mij komen versterken in het huishouden met 2 dames. Ik heb een bouwkundige achtergrond en de laatste jaren vooral werkzaam geweest bij toeleveranciers in de bouw met de focus op gevelelementen.

Momenteel ben ik, op een paar dagen na, een half jaar werkzaam bij SW Vastgoedverbetering op de vestiging in Groningen. Ik ga, in mijn rol als Projectleider, dagelijks met plezier naar het werk. Na een half jaar kan ik met een gerust hart zeggen dat ik hier goed op mijn plek zit en nog geen minuut spijt heb gehad van de overstap van de projectenmarkt in kunststof kozijnen naar de onderhoudsbranche.

Zoals al even kort gezegd heb ik hiervoor in de kunststof kozijnen gewerkt, dit was bij Europrovyl in Leeuwarden. Ik heb hier de rollen als Projectleider en Hoofd Uitvoering vervuld. In de laatste rol was ik verantwoordelijk voor een omzet van 50 miljoen op jaarbasis. Hierin was het vooral de focus op wekelijkse facturatie en de voortgang van de projecten, gezamenlijk met de projectleiders, te bewaken. De uitdagingen en de afwijkingen lagen daar vooral op productniveau, er werden wekelijks ongeveer 1500 kozijnen geproduceerd en dus ook gemonteerd. Ik ben om mij heen gaan kijken, omdat ik de uitdaging liever in het organisatorische met de mensen zoek dan in de producten.

Via MultiSelect ben ik in gesprek gekomen met Arnoud IJkema, regiomanager SW Noord. De eerste kennismaking was voor mij al doorslaggevend om niet verder om heen te gaan kijken en mij te gaan verdiepen in de functie van Projectleider bij SW. Na verschillende gesprekken en kennismakingen hebben we gezamenlijk de handtekening gezet en de uitdaging aangegaan. Waar ik eerder vooral naar verschillende dashboards en cijfers zat te staren, heb ik nu de draai gevonden om met de mensen op locatie de uitdaging aan te gaan. In het begin was dit echt wel schakelen, het zijn hier namelijk geen eilandjes waar iedereen op werkt. Wij moeten het met z’n allen als team waarmaken en daarom krijg je vanuit alle afdelingen alles mee. Ik heb gelukkig een goed gemotiveerd en gezellig team om mij heen, die stuk voor stuk voor mij klaar staan om mij elke dag verder bij te spijkeren over de werkmethodieken binnen de organisatie. Ik heb het dan ook goed getroffen met het team in Groningen!

De planning staat voor de rest van het jaar, net als op de andere locaties, goed vol. De doelstelling is dan ook om dit jaar zo rustig en stabiel mogelijk af te ronden, zoveel mogelijk te leren en te kijken waar we vanaf januari kleine stappen kunnen gaan maken om er nog een beter jaar van te maken.

Wie weet tot snel!

/ Hans Hoekzema

Wil je kennismaken met Hans?

Hans Hoekzema

/ Vestigingsleider