Frisse uitstraling De Haar en De Lemzijde door leerlingenproject

Emmen – Sommige bewoners wonen er al meer dan vijftig jaar: de markante appartementencomplexen De Haar en De Lemzijde in Emmerhout zijn niet meer weg te denken uit de wijk in Emmen die eind jaren zestig werd gebouwd. Toch stond het woongenot de afgelopen jaren onder druk door onder andere zwerfvuil en overlast. Lefier, verhuurder van de appartementen, stak samen met bewoners de handen uit de mouwen en rondt de opfrisbeurt op dit moment af met een schilderbeurt voor de portieken. Daarnaast is vanaf 8 maart het nieuwe wijkkantoor van Lefier aan de Lemzijde geopend met wekelijks een inloopspreekuur.

Lefier rondt opfrisbeurt appartementencomplexen Emmerhout af met opening wijkkantoor

Het nieuwe wijkkantoor aan De Lemzijde 139 zorgt voor een laagdrempelig informatiepunt voor bewoners uit de buurt. Nienke Louwdijk, gebiedsteammanager Emmen bij Lefier, geeft aan dat juist zo’n kantoor de leefbaarheid in de buurt vergroot: “Mensen stappen zonder afspraak even binnen voor een praatje met de wijkbeheerder. Die geeft advies en kan snel dingen regelen als dat nodig is. Dat de saamhorigheid in deze wijk groot is, hebben we gemerkt toen we vorig jaar een opruimdag organiseerden met de bewoners. Dat was een groot succes. Hierna hebben we de groenstroken aangepakt en nu zijn de portieken aan de beurt. De Haar en De Lemzijde verdienen een aantrekkelijke, toegankelijke uitstraling.”

Jonge schilders in opleiding

Om de entree van de appartementencomplexen op te frissen, krijgen alle portieken momenteel een saus- en schilderbeurt. Verantwoordelijk hiervoor is SW Vastgoedverbetering, al jaren een vaste partner van Lefier. De ‘winterschilders’ die de portieken van de complexen opknappen, zijn jonge schilders in opleiding. “Zij combineren hun opleiding met werk in de praktijk,” vertelt Geert van Ginkel, vestigingsleider van SW Vastgoedverbetering. “Er is nu al een groot tekort aan vaklieden. Niet alleen in de bouw, maar ook in het onderhoud van vastgoed. Schilder is een mooi vak dat op diverse niveaus kan worden uitgeoefend. Bij SW vinden we niet alleen de verbetering van vastgoed, maar ook de ontwikkeling van mensen belangrijk. Een mooie kans dus om dit project in Emmen volledig door schilders in opleiding te laten doen. Lefier ondersteunde dat idee. Er zijn nu onder toezicht van een ervaren schilder drie leerlingen van de Schildersvakopleiding Assen aan het werk in de leeftijd van 16, 19 en 21 jaar. Niet alleen doen ze praktijkervaring op in hun toekomstige werk, ook leren ze hoe ze ervoor zorgen dat hun werkzaamheden zo min mogelijk overlast veroorzaken voor de bewoners.”

Wijkkantoor

Het nieuwe wijkkantoor van Lefier is gevestigd aan De Lemzijde 139. Vanaf dinsdag 8 maart is er elke dinsdag inloopspreekuur van 10.30 tot 12.00 uur. Bewoners uit Emmerhout zijn dan van harte welkom voor een praatje met de wijkbeheerder en kunnen terecht met alle vragen over hun huurwoning van Lefier.

Ga hier naar de website van Lefier