Eerste geluidsisolerende woningen aan drukke straat Stadskanaal klaar

Aan de drukke Schoolstraat en Sluisstraat in Stadskanaal zijn de eerste woningen inmiddels voorzien van geluidsisolerende maatregelen. Na alle voorbereidingen hebben uiteindelijk vijftien van de twintig huizenbezitters besloten mee te doen.

Omvangrijk en complex
De werkzaamheden zijn heel divers vertelt projectleider Kees Kamst van SW Noord: ‘Het gaat om heel verschillende woningen. Van woningen uit de jaren 40/50 van de vorige eeuw tot huizen met bouwjaar 2000. Dat betekent dus ook heel veel verschillende maatregelen. Dat maakt dit project niet alleen omvangrijk, maar ook complex.’

Binnen en buiten
Maatregelen die genomen worden variëren van het aanbrengen van een nieuw draairaam tot het vervangen van ventilatieroosters. Veel werkzaamheden worden ook binnenshuis uitgevoerd. Denk aan geluidsisolatie aan de binnenzijde van de kap.

Extra's
Bewoners krijgen ook de gelegenheid om overige bouwkundige veranderingen aan te brengen. Kees: ‘Elk huis is een nieuw project. Dat maakt dit werk heel divers.’ Nu de eerste huizen opgeleverd zijn is het wachten op de uitslagen van de geluidsmetingen. Als die goed zijn, zullen de andere huizen ook aangepakt worden. Kees heeft er het volste vertrouwen in dat de geluidsmetingen positief zijn en dat er snel verder gebouwd kan worden.