Calculator in opleiding Danny leert zijn vak in de praktijk

De carrière van Danny Streekstra begon enkele jaren terug met een stage bij SW. Na het behalen van zijn diploma, belde collega Marcel hem op met een aantrekkelijk voorstel: Of hij bereid was om opnieuw in dienst te treden bij SW. En zo geschiede. Inmiddels volgt hij 2 jaar de interne opleiding tot Calculator. Waar hij je graag meer over vertelt.

Calculator in opleiding

Binnen de SW Academy volgt Danny de opleiding tot calculator. Daarin wordt hij door zijn ‘mentor’ René Bloema en andere collega’s begeleid om alle facetten van het calculatie vak te leren. Deze opleiding is niet puur theoretisch, zegt Danny: “Het voelt absoluut niet als school. Ik voer gewoon mijn eigen projecten uit. Natuurlijk kijken anderen over mijn schouder mee en geven mijn collega’s mij instructies. Maar uiteindelijk zal ik zelfstandig volledige projecten uitvoeren.”

Werkvoorbereider en calculator

Naast calculaties leert Danny ook de taken van een werkvoorbereider kennen. “Als werkvoorbereider ben je meer betrokken bij het project en de vaklieden. Daardoor krijg je meer feeling met het project. Dat vind ik waardevolle ervaring die ik goed kan gebruiken als calculator.” Hoewel hij beide vakgebieden interessant vindt, gaat Danny’s voorkeur uit naar de calculaties. “Dat is waar ik goed in ben en waarin ik mijn rust vind."

Renovatie en verduurzaming

Als het om projecten gaat, krijgt de calculator in opleiding de meeste energie van verduurzamingsprojecten. Niet vreemd, gezien zijn opleiding bouwkunde. “Bij dit soort projecten komen wat meer aspecten kijken. Het vereist maatwerk. Die uitdaging vond ik tijdens mijn studie ook al leuk”, aldus Danny.

Een hecht team

Het is duidelijk dat Danny een hecht teamgevoel heeft met zijn collega's in Drachten. “De collega’s zijn gewoon hartstikke fijn om mee te werken. Ik kan altijd alles aan hun vragen.” De band tussen alle collega’s is deze zomer alleen maar sterker geworden. “Helaas hebben wij in augustus 2023 door overlijden afscheid moeten nemen van onze collega Raymond Vos. Wanneer je zoiets samen doormaakt, versterkt dat de band. We kunnen altijd op elkaar rekenen als er iets aan de hand is."