Dé Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer in vastgoedonderhoud

Bij SW vinden we het van groot belang dat er kansen worden geboden aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Binnen SW zijn er 60 medewerkers met allerlei verschillende achtergronden die hieronder vallen. Je kunt onder andere denken aan leerling niveau 1 tot en met 4, collega’s die onder de participatiewet vallen, die een WAO of WIA uitkering hebben, uit een langdurige WW periode komen of WSW geïndiceerd zijn. SW biedt goede begeleiding en zorgt ervoor dat medewerkers op de juiste plek werken. Hierdoor wordt ieders talent goed ingezet. Daarnaast zorgen we voor integratie van de medewerkers die onder de kwetsbare doelgroep vallen, waardoor ze onderdeel worden van de gehele organisatie.

SW heeft medewerkers in dienst via diverse Maatschappelijke Werkvoorzieningen en via gemeentes, begeleid door jobcoaches. Ook verbinden wij ons aan sociale initiatieven, zoals De Kwastendag in Utrecht waarbij leerling onderhoudsschilders in aanmerking kunnen komen voor een leerwerktraject. Daarnaast kopen wij diverse zaken sociaal in zoals wekelijkse bestelling belegde broodjes, het verspreiden van de post, schoonmaken bij een project, het maken van het kerstpakket, nestkastjes voor vogels of vleermuizen en cadeautjes voor bewoners.

/Gerda Benjamins

Sinds 2016 een waardevolle kracht

Gerda: ‘In 2019 ben ik op de HR-afdeling terecht gekomen. HR is een afdeling waar ik me meteen als een vis in het water voelde en dat voel ik nog steeds. Ik ben enorm blij en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Natuurlijk heb ik mijn beperking (wie niet) maar deze staat me niet in de weg om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb dat ook nodig. En HR is een afdeling waar verandering aan de orde van de dag is. Ik blijf leren.

SW voelt gewoon goed, al vanaf dag 1. Het is een groot bedrijf maar met een familiaire sfeer.

Er is een duidelijke structuur maar wel met een open vizier. Er is altijd ruimte voor een gesprek en ideeën. Kortom: “Ik ben op mijn plek en hoop hier tot mijn pensioen te mogen blijven.”

Natuurlijk baal ik van het ‘Sociale Werkplaats-stempel’, maar ik realiseer me ook heel goed dat dit de deur heeft geopend naar waar ik nu sta.

Het is aan mijzelf om me bestempeld op te stellen of om te laten zien wie IK ben. Ik ben niet mijn beperking. Ik ben Gerda. En ik hou van mijn werk.”

Ik voel me gewaardeerd, ik doe er toe, ik mag er zijn, ik krijg kansen, ik krijg vertrouwen, ik word gezien. SW ziet mijn mogelijkheden en mijn kwaliteiten, niet mijn beperking.

/ Gerda Benjamins