Loading

Grote opknapbeurt Waalenburgsingel Amsterdam-Noord

Grote opknapbeurt Waalenburgsingel Amsterdam-Noord

Grote opknapbeurt Waalenburgsingel Amsterdam-Noord

26 februari 2018

Het complex Waalenburgsingel, gebouwd in 1968, maakt onderdeel uit van de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord. De 273 portiekwoningen, verdeeld over drie blokken, krijgen een grondige opknapbeurt. Zowel de binnen- als buitenkant van de woningen wordt aangepakt. Hoofdaannemer is A.C. Borst Bouw uit Castricum.

SW is gevraagd om al het buitenwerk te verrichten en om de muren en plafonds van de keukens, badkamers en toiletten te sauzen. Een uitdagende klus, vertelt Hans ter Maat, projectleider renovatie SW West: ‘We vervangen al het glas voor HR++ glas en de oude kozijnpanelen worden vervangen door isolatiepanelen. Daarnaast schilderen we de houten kozijnen, de balkonplafonds en de galerijvloeren. We halen de oude balkonhekken weg, laten ze poedercoaten en plaatsten de hekken daarna weer terug.’ Nadat de keukens, toiletten en badkamers vervangen zijn, sausen de medewerkers van SW alle plafonds en muren van deze ruimtes.

De overlast voor de bewoners is best groot. Als extra service worden daarom bij de bewoners de raamkozijnen aan de binnenzijde geschilderd. De renovatie van complex Waalenburgsingel is net gestart. Als alles volgens plan verloopt zijn de buitenwerkzaamheden volgend voorjaar klaar. De werkzaamheden binnen zijn volgend jaar zomer afgerond. Dan zal het complex weer voldoen aan alle eisen van comfortabel en prettig wonen.