Loading

Groot onderhoud voor Mitros

Groot onderhoud voor Mitros

Vechtplantsoen – Utrecht

12 december 2016

Begin dit jaar stelde Mitros de vraag om 192 huurwoningen aan het Vechtplantsoen te Utrecht te renoveren. De opdracht bestaat uit het energetisch opwaarderen, het verzorgen van het groot-onderhoud en het vervangen van alle badkamers, keukens en toiletten in een bewoonde situatie. Een uitgebreid bewonerscommunicatie en logistiek plan waren een cruciaal onderdeel van het plan van aanpak.

Voorbereidingen 

SW BV heeft samen met diverse partners de krachten gebundeld om de vraag te beantwoorden voor deze schitterende locatie aan de Vecht. Samen zijn wij erin geslaagd om een compleet ‘plan van aanpak’ op te stellen die invulling geeft aan alle – voor Mitros – belangrijke criteria. Door de bijdrage van iedere partner zijn wij met het beste plan uit de bus te komen. Met Mitros zijn we vervolgens in bouwteam aan de slag gegaan om binnen een gesteld budget het plan van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp te brengen. Inmiddels hebben wij deze stap in het proces succesvol afgerond. Het behaalde resultaat is een integraal plan wat maximaal invulling geeft aan prestaties als energie, beeldkwaliteit, wooncomfort, informatie en voorzieningen voor bewoners.

Wat gaan we doen?

Om de bewoners een indruk te geven van het resultaat in de woning hebben wij een modelwoning gemaakt. Bewoners hebben deze woning druk bezocht tijdens de bewonersinformatiemiddagen. Tijdens de inloop is iedere bewoner persoonlijk geïnformeerd over wat er precies gaat gebeuren: de verandering in woonlasten, renovatiewerkzaamheden en de impact van deze werkzaamheden op hun woonsituatie. Belangrijk is dat de bewoners vast kennis hebben gemaakt met het projectteam op het werk.

Om de vele informatie voor de bewoners te verduidelijken is deze informatiefilm gemaakt. De film is getoond bij de inloop van de modelwoning en tevens te bekijken via het online platform ‘volg je woning’. Het platform geeft iedere bewoner toegang tot een persoonlijk bouwdossier. Relevante informatie voor de bewoners is op deze manier altijd inzichtelijk. Alle inspanningen hebben er ondertussen voor gezorgd dat de bewoners van de eerste 132 woningen akkoord zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Start werkzaamheden

Dit jaar maken wij het eerste portiek gereed met alle voorzieningen die wij vervolgens gaan toepassen op de rest. Hierdoor krijgen wij een goed beeld of alle werkzaamheden goed zijn ingepland en de opdrachtgever tevreden is over het resultaat. Vanaf januari 2017 starten wij met de rest van de woningen.