Loading

Groot onderhoud aan Groningse portiekwoningen

Groot onderhoud aan Groningse portiekwoningen

08 januari 2018

Voor een blok portiekwoningen aan de Esdoornlaan en twee blokken aan de Eglantierstraat in Groningen was groot onderhoud noodzakelijk. Hierdoor konden ook energetische verbeteringen op woningniveau en voor de complete straat uitgevoerd worden. Zo komt gemeente Groningen weer een stap dichterbij haar voornemen een energiegroene stad te worden.

Woningcorporatie Nijestee, eigenaar van de woningen, vroeg Energiewacht de verwarming, water en ventilatie te doen. BZN verzorgde de asbestverwijdering en SW Vastgoedverbetering kreeg de vraag de bouwkundige werkzaamheden en het plaatsen van pv-panelen op zich te nemen. We gingen aan de slag met energetische verbeteringen en verfraaide het aanzicht van de woningen.

Alle woningen aan de Eglantierstraat zijn inmiddels klaar en zien er weer uit als nieuw. Bovendien zijn ze van label E naar label A gegaan. De spouwmuren zijn gevuld, de gevels gereinigd en de buitenkant geschilderd in nieuwe frisse kleurstellingen. De woningen kregen HR++glas, nieuwe puivulling en ventilatieroosters. Ook zijn er brandwerende maatregelen uitgevoerd. In de woningen waar dat nodig was, zijn keukens en tegelwerk vervangen en muren gesausd. Ook zijn de woningen nu aangesloten op Warmtestad. Het laatste blok aan de Eglantierstraat heeft een nieuwe dakafwerking en extra isolatie gekregen. In totaal zijn 114 woningen in een nieuw jasje gestoken en zijn alle woningen klaar voor de toekomst.