Loading

"We gaan jullie missen"

"We gaan jullie missen"

Dankbare bewoners gaan medewerkers SW missen

20 augustus 2015

In het speeltuintje halverwege de Gielis Beijsstraat ontvangen een aantal medewerkers enigszins onwennig uit handen van twee buurtbewoners een bedankje. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, excuseren ze zich lachend. Acht maanden geleden kwamen de vakmannen van Induco de huurwoningen van WonenBreburg opknappen. Donderdagmiddag werd het groot onderhoudstraject afgesloten met een wederzijds bedankje. 

In november 2014 is woningcorporatie WonenBreburg, samen met onderhoudsbedrijf Induco, gestart met het groot onderhoud aan de 35 eengezinswoningen en 100 portiekwoningen in de Gielis Beijsstraat in Breda. Induco is een samenwerkingsverband van een tiental onderhoudsbedrijven, met SW B.V. in een dubbele rol. Als regisserende partij en uitvoerende. De aanpak van Induco bleek na een pitch het beste aan te sluiten bij de wensen van zowel de huurders als de woningcorporatie voor het groot onderhoudstraject.

Geen sloop maar groot onderhoud

De totstandkoming van het groot onderhoud heeft een lange aanloop gehad. Woonconsulente Rosa Eversteijn van WonenBreburg heeft in 2011 een uitgebreid onderzoek gedaan in de Gielis Beijsstraat. De bewoners wonen graag in hun buurt en stonden niet achter een sloopplan. Op basis daarvan is besloten om de woningen niet te gaan slopen, maar ze met een gedegen onderhoudsplan toekomstbestendig te maken. In november 2014 kwamen de vakmannen de buurt binnen. Voorafgaand aan de renovatie en tijdens het hele traject zijn de bewoners regelmatig door Induco geïnformeerd over wat er allemaal ging gebeuren. Niet alleen in hun eigen huis, maar ook in de buurt. De renovatiekalender was een prettige houvast gedurende de acht dagen dat de medewerkers bij de bewoner in huis aan de slag waren. Alle woningen werden van binnen en buiten volledig gerenoveerd. Door toepassing van energetische maatregelen zijn de woningen alle woningen meteen energiezuinig gemaakt. Na maanden van werkzaamheden in en rond de woningen is het project nu afgerond en kunnen de bewoners weer prettig wonen in een opgeknapt huis. “Natuurlijk heb je overlast van zo’n traject”, zegt bewoonster Jolanda. “Dat kan ook niet anders. Maar kijk eens naar het resultaat; we krijgen er veel voor terug.”

“We gaan jullie missen”

Sterker nog: de huurders gaan de vaklieden nog missen. Immers, er was altijd tijd voor een kort praatje of een kop koffie. De bewoners zijn Gielis Beijsstraat_speechheel erg tevreden over de samenwerking en het meedenken van de medewerkers van Induco. Daarom heeft een groepje bewoners het initiatief genomen de medewerkers van de aannemer te bedanken. Ze zijn op ze gesteld geraakt, blijkt uit een korte speech.

Als bedankje voor het goede werk dat is geleverd, overhandigen bewoners Lisa en Jolanda aan alle vakmannen vervolgens een sleutelhanger. “Zodat jullie ons niet vergeten”, lacht Jolanda. “Uniek”, noemt ook Rosa Eversteijn, woonconsulent bij woningcorporatie WonenBreburg, het gebaar van de huurders. Voor bewoonster Jolanda is het echter niet zo bijzonder. “Mijn buurtgenoot Lisa kwam met idee en ik stond er direct achter. Samen met een aantal andere betrokken bewoners zijn we langs de deuren gegaan om geld op te halen voor een bedankje aan de werkmannen.” Niet alleen de huurders zijn blij met het resultaat, ook opdrachtgever WonenBreburg is tevreden. Het straatbeeld heeft een upgrade gekregen, meent woonconsulent Rosa. “Het oogt frisser en de woningen zijn weer klaar voor de toekomst.”

Feestelijke schoonmaakactie

De afronding van het grootonderhoud is door bewoners en medewerkers Induco met een feestje in de aangrenzende speeltuin beklonken. Niet alleen Induco laat de wijk netjes achter. Met de gezamenlijke inzet van de bewoners is vervolgens ook een actie tegen zwerfafval in gang gezet. Met gezamenlijke inzet is de wijk weer spik en span!

SW B.V. is één van de initiatiefnemers van het samenwerkingsverband Induco. Kijk voor meer informatie op www.induco-online.nl