Loading

Bouwen aan toekomstbestendige woningen

Bouwen aan toekomstbestendige woningen

Bouwen aan toekomstbestendige woningen

19 september 2019

De Molukse wijk in Assen wordt onderhouden. Een uitdagend en langdurig project voor SW Vastgoedverbetering. De werkzaamheden aan de 170 woningen van woningcorporatie Actium zal ongeveer een jaar in beslag nemen. De werkzaamheden zijn in drie bouwstromen verdeeld, vertelt Arnoud IJkema, regiomanager. De eerste fase bestaat uit het herstellen van stucwerk en het schilderen van de gevels. De bestaande roze en wit/grijze kleuren verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen blauw en groentinten.

Van toiletvervanging tot nieuwe vlizotrap
In de tweede fase komt het binnenwerk aan bod. Toilet en douche worden gerenoveerd, dakramen en vlizotrap worden vervangen en de MV installatie zal na reiniging opnieuw ingeregeld worden. ‘Ingrijpende werkzaamheden voor de bewoners,’ stelt Arnoud vast. Daarom zijn bij alle bewoners warme opnames gedaan. Arnoud: ‘De bewoners moeten erop rekenen dat zij tien werkdagen niet kunnen douchen en naar het toilet kunnen.’ Daarom krijgen alle bewoners een chemisch toilet in huis en staat er een douchevoorzieningen in de wijk. ‘Het is even kamperen in eigen huis,’ stelt Arnoud vast.

Berging en bijkeuken
In de laatste fase zal de buitengevel van de berging en bijkeuken worden voorzien van gevelisolatie en stucwerk. In de nazomer van 2020 zullen, naar verwachting, alle 170 woningen klaar zijn. Dan hebben alle huurders weer een toekomstbestendige woning.