Loading

Bijzondere winkelrenovaties

Bijzondere winkelrenovaties

Bijzondere winkelrenovaties

22 januari 2019

Trampolinepark Urban Jump & Playground wil zich vestigen in het huidige pand van de Deense woonwinkel JYSK op Nijbracht in Emmen. Hierdoor zal woonwinkel JYSK gaan verhuizen naar het naastgelegen leegstaande winkelpand. De verhuizing zal plaatsvinden op 1 maart, maar voor het zover is, moet er wel het een en ander gebeuren. SW Emmen plaatst honderddertig vierkante meter brandwerende scheidingswanden in het nieuwe pand van JYSK. Verder komt er in het magazijn een kantoorruimte met keuken en toilet. In de voorgevel komt een nieuwe pui met elektrische schuifdeur.

De tweede fase start half juni. Dan start de verbouwing van het pand van Urban Jump & Playground. SW Emmen zal de hele verdiepingsvloer van 1700 m² verwijderen. Urban Jump & Playground wil de vloer verwijderen om vrije hoogte te creëren voor de toekomstige trampolinespringers. Door het verwijderen van de vloer raakt het pand een deel van zijn stabiliteit kwijt. Om deze stabiliteit terug te krijgen wordt er een nieuwe staalconstructie geplaatst. Ook moeten er in de  gevel extra kolommen geplaatst worden om de windbelasting op te vangen.  In de naast gelegen panden van Carpet Right en het nieuwe pand van de JYSK zal ook een verstevigingsconstructie geplaatst worden.

Aangezien SW Emmen nu toch in het nieuwe pand van de JYSK aan het werk is, wordt de ondersteuningsconstructie nu al geplaatst. Van de voor- tot de achterzijde zal door het winkelpand een aantal kolommen geplaatst worden met daar bovenop een stalen ligger die de verdiepingsvloer ondersteunt. Recent zijn vijf boorgaten in de vloer gemaakt met een diameter van 60 cm. Deze gaten zijn nodig om de nieuwe kolommen op de bestaande fundering te plaatsen. Begin februari plaatst SW Emmen de staalconstructie. Deze worden daarna nog brandwerend bekleed voordat het pand opgeleverd wordt.